Lamsvlees Met Knolletjes: Shalgam Gosht

Algemeen
Bereidingstijd: Langer dan 1 uur
Maaltijdgang: / Anders
Soort keuken: Indiase keuken
Techniek:
Aantal personen: 4 personen

Ingredienten:
400g knolletjes, zout,2 uien, 2tenen knoflook, 5 teentjes knoflook uit de knijper, stukje verse gemberwortel van 4 cm, geschild, 250g rijpe tomaten, 250g lamsbotten,1 kaneelblad,5 eetl neutrale, plantaardige olie, 1 theel rode chilipoeder, 1,5theel paprikapoeder, 1theel kurkuma, 1theel gemalen venkelzaad, 1,5theel gemalen koriander, 2 grote, bruine kardemoms,gekneusd, 4 kleine groene kardemoms, gekneusd, stukje pijpkaneel, 750g stoofvlees van lam, in blokjes van 4cm gesneden, zout.

Voorbereiding:
Schil de knolletjes en snijd ze in vieren. Prik ieder stuk op verscheidene plaatsen in met een vork en wrijf ze in met zout. Laat ze 1 uur rusten op kamertemperatuur en spoel het zout er dan af. Laat ze uitlekken.
Pel uien en knoflook en schrap de schil van de gemberwortel. Hak ui,gember en 1 teentje knoflook apart fijn en doe in een kommetje. Ontvel de tomaten, verwijder vocht en pitjes, ook eventuele harde,witte delen en hak het vruchtvlees fijn. Plet het resterende teentje knoflook en

Bereidingswijze:
Verhit 3 eetl olie in een koekepan met dikke bodem en bak op laag vuur onder voortdurend omscheppen de knolletjes een kwartier tot ze goudbruin zijn en de buitenkant krokant is. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Neem een stevige pan met dikke bodem, giet de olie uit de koekepan erin, voeg nog een lepel toe en verhit op middelhoog vuur. Doe de uien in de pan, en laat ze onder veelvuldig omscheppen,goudbruin fruiten. Pas op dat ze niet te donker worden!Voeg gember en knoflook toe en schep nog eens 5min om en om. Doe chili-,paprikapoeder,kurkuma,venkel,koriander,kardemom,kaneelblad,2 eetl water, de resterende lepel olie en het vlees in de pan en meng alles goed dooreen. Roer het vlees op hoog vuur 2 min om zodat het aan alle kanten is bedekt met het specerijenmengsel. Draai het vuur laag,deksel op de pan en laat 10 min sudderen tot de sappen uit het vlees vrijkomen, zich met het specerijenmengsel verbinden en weer worden geabsorbeerd. Roer af en toe om en controleer of en in hoeverre het vlees het vocht heeft opgenomen.
Neem, als dat bijna gebeurd is het deksel van de pan. Roer het vlees dan, met kleine tussenpozen, gedurende 5 min om en om. Dit zorgt ervoor dat de specerijen voldoende in kontakt komen met de hitte van de panbodem, wat het gerecht een speciale smaak geeft. Dit proces staat bekend als "bhuna". Voeg het zout en de fijngehakte tomaten toe en roer om. Giet er de hete bouillon bij, roer om, doe het deksel op de pan en laat op laag vuur ongeveer 30 min sudderen. Voeg de knolletjes toe en laat nog 5 min sudderen.

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 29-03-2024